sw1

sw1

KİLİS MERKEZ ve İLÇEDEKİ YOKSULLARIN EVLERİNİN GEÇİCİ İSTİHDAM YOLUYLA BAKIM ve ONARIMI PROJESİ

///KİLİS MERKEZ ve İLÇEDEKİ YOKSULLARIN EVLERİNİN GEÇİCİ İSTİHDAM YOLUYLA BAKIM ve ONARIMI PROJESİ

 

PROJE ADI
KİLİS MERKEZ ve İLÇEDEKİ YOKSULLARIN EVLERİNİN GEÇİCİ İSTİHDAM YOLUYLA BAKIM ve ONARIMI
PROJE NO
K 124
PROJE TÜRÜ
İSTİHDAM
PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ
Şemsettin ÖZDEMİR
PROJE SÜRESİ
4 AY
PROJE BÜTÇESİ
125.000 TL
PROJE ÖZETİ
Kilis ilinde yaşayan 21 işsiz vatandaşa geçici istihdam sağlamak amacıyla ilde yaşayan ekonomik durumu zayıf ailelerin evlerinin onarımı ve tamiri yapılacaktır.
PROJENİN AMACI
Kilis merkez ve ilçe köylerimizdeki fakir vatandaşların evlerinin geçici istihdam yoluyla bakım ve onarımının yapılması ve bu çalışmaların kendi iş yerini kuramamış ekonomik gücü yetersiz kişilerin istihdam edilerek yapılması.
PROJENİN HEDEF KİTLESİ
Yoksul kişiler ve işsizler
PROJENİN TEMEL FAALİYETLERİ
1. Bakım-onarımı yapılacak evlerin belirlenmesi.
2. Geçici istihdamın sağlanması
3. Bakım – onarım malzemesi tespiti
4. Bakım-onarım ihtiyaçlarını giderilmesi.
5.Evlerin bakım-onarımı yapıldıktan sonra ailelere teslimi.
PROJENİN ÇIKTILARI
1. Proje ile başlangıçta onarımı yapılacak ev sayısı iken, bu sayı bütçesi aynı kalmak koşuşu ile 70’e yükselmiştir.
2. 70 yoksul vatandaşın evlerinin şehir merkezinde 50, çevre ilçede de 20 evin boya , sıva , pvc kapı ve penceresi onarımı- bakımı gerçekleştirilmiştir.
3. Geçici istihdam yoluyla 15 işçinin istihdamı sağlanmış ve böylelikle geçici istihdam edilen kişilerin ekonomik olarak biraz rahatlamaları ve ekonomik yetersizlik nedeniyle zor durumda bulunan vatandaşların evlerinin bakım ve onarımı yapılmıştır.
NE DEDİLER
Mustafa HANİFİ (Proje Yararlanıcısı) : Evimin sıvası, boyası yapıldı. Pencereler, tuvalet ve banyonun kapısı yeniden yapıldı. Ellerin evine benzedi. Benim evim kışın çok soğuk olduğundan kışları genellikle başka evde kiracı olarak kalıyordum. Evim oturulacak halde değildi, banyo ve tuvaletimin kapısı yoktu. Soğuk günlerde bir türlü banyo yapamıyorduk. Evim yapıldıktan sonra yaz kış evimde oturmaya başladım. Bir türlü bize misafir gelmezdi evim oturacak halde değildi artık misafir gelmeye başladı. Habib TEKİN (Proje Yararlanıcısı) : Evimin daha önceden pencereleri tahtaydı ve çürümüştü duvarlarım sıvasızdı. Kışın yağmurda duvarlarım ıslanıyor evim soğuk oluyordu. Ben engelliyim, 3 ayda bir 540 TL devletin verdiği özürlü maaşıyla geçiniyorum, başka bir gelirim yok. Soğuklardan ve hastalıklardan dolayı geçen sene bir çocuğumu kaybettim. Hastalıktan dolayı hastaneye taşınmaktan bıkmıştım bu sene evde 1,5 yaşında bir çocuğum daha var bunu kaybetmekten korkuyorum. Ben ve eşimle beraber 3 kişiyiz ve bu sene ailede hiç kimse hasta olmadı. Evim artık daha sağlıklı ve oturacak halde.”
2017-04-14T15:34:33+00:00 14/04/2017 Cum|